Elin Kristoffersson

Foto: Maria-Thérèse Sommar.

Elin Kristoffersson är bosatt i Härnösand och skapar danskonst under namnet Halo Dance Art. Har genom åren samarbetat och inspirerats av andra konstnärliga uttryck såsom teater, ljudkonst, konstperformance och musik i olika genrer. Tyngdpunkten ligger dock på soloverk, ofta framförda på alternativa spelplatser. Skapar för en bred publik och verken spänner mellan humor och djupt allvar.

Elin Kristoffersson kommer att utföra en dans- och ljudperformance som rör sig från Museigatan upp till Ateljévåningen, på Sundsvalls Museum/Kulturmagasinet.
Det är ett soloverk som gestaltar livet på marken, under vinden, genom vinden och kan ge associationer till civilisationernas ritualer kring födelse, liv och död.
Tid och plats:  kl 13.00 den 11e juni Museigatan i Sundsvalls museum.

Ett återkommande tema i Kristofferssons konstnärskap är tystnad. Det första tysta solot I tystnaden är min hud inte längre mitt slut, ett verk på temat skog, har följts av flera tysta soloverk. Där har hon vidare utforskat den fascinerande närvaro som uppstår mellan publik och dansare i en tystnad.

Kristoffersson inspireras av skeenden och tillstånd i natur och människor. Hon söker ett kärnfullt, konkret och avskalat rörelsespråk med poetiska vibbar. Kostym och rekvisita är ofta viktiga för koreografin, även om rörelsen i fokus.

 

IN SILENCE WE HEAR, 2022
Performance, c:a 40 minuter