Triennalen blåser vidare – Bredbyn

Ingvar Sjöberg fortsätter sitt arbete kring Brita-Kajsa Karlsdotters Anundsjösöm som visades på Örnsköldsviks museum och konsthall under 2022 års upplaga av Triennalen. I verket Den röda tråden genom åren, har den lokala sömmen givits en digital form och visades som en projektion utomhus vid torget i Bredbyn, Anundsjö. Invigning onsdag 2/11 kl 18.00. Visas fram tom lördag 5/11, kvällstid.

”Inspirerad av Brita-Kajsa Karlsdotter har jag givit Anundsjösömmen en digital form. I min version låter jag datorn skapa oändligt många mönster av tunna röda linjer. En ”digital tråd”.
Enligt källorna levde Brita-Kajsa nästan 100 år, 1816-1915. En mycket händelserik tid i vår historia. För att spegla detta skede låter jag de ”digitala trådarna” bli allt fler och varierade för att så småningom bilda mönster och motiv. Bilder vi kan känna igen.”

Ingvar Sjöberg är född 1956. Han är uppvuxen i Gottne nordväst om Örnsköldsvik där han har kvar släktgården, han bor på Kungsholmen i Stockholm. Ingvar Sjöberg har vid sidan av sitt konstnärskap arbetat inom design- och teknisk forskning tagit som sin uppgift att lyfta värden från konsten in i andra discipliner. Artistic Director, DAC, Stockholms universitet.

I samarbete med Anundsjö företagarförening och Bygdsam Anundsjö.